07 Audi A4starting issue.

Discussion forum for Audi A4/S4/RS4

07 Audi A4starting issue.

Postby YASHA7FOLD on Sep Mon 12, 2011 8:02 am

So my boss has an 07 A4 with the 2.0t. When the car's engine is cold it runs fine but as soon as the engine warms up to temp if you shut it off it want start it just cranks. It has thrown a fault code P0658 if that helps. If anyone has any clues as to whats up let me know. Thanks
.R13 5 (o\!/o)
..╚╬╬╝
... 24
User avatar
YASHA7FOLD
Euro Addict!!!

Euro Addict!!!
 
offline
 
Posts: 2030
Joined: Jun Wed 30, 2010 4:42 pm
Location: Laurel
Vehicles: 02 Passat, 72 Westy, 69 Beetle, 58

Re: 07 Audi A4starting issue.

Postby Ramrod on Sep Mon 12, 2011 8:39 am

Couldn't find anything on that specific code number. It's not an audi specific one, but it's not on the list. http://www.obd-codes.com/trouble_codes/
A little more research turned up this: http://www.audiforums.com/forum/b7-models-71/odd-stalling-issue-a4-2-0-a-153258/?ref=ccm-ext-1
It appears that B7's have trouble with their cam followers.

DIY Link to check it out: http://freepdfhosting.com/8791e81dac.pdf
"That Guy"
B5 Audi S4 Stg 3, '00 A6 Avant, '69 VW Squareback, '69 VW Westfalia
Image_________________________Image
User avatar
Ramrod
Euro Addict!!!

Euro Addict!!!
 
offline
 
Posts: 1148
Joined: Feb Mon 05, 2007 6:42 pm
Location: Helena, MT

Re: 07 Audi A4starting issue.

Postby YASHA7FOLD on Sep Mon 12, 2011 9:47 am

Thanks for the info. I am at work so I cant do much research for now.
.R13 5 (o\!/o)
..╚╬╬╝
... 24
User avatar
YASHA7FOLD
Euro Addict!!!

Euro Addict!!!
 
offline
 
Posts: 2030
Joined: Jun Wed 30, 2010 4:42 pm
Location: Laurel
Vehicles: 02 Passat, 72 Westy, 69 Beetle, 58

Re: 07 Audi A4starting issue.

Postby Jd3 on Sep Mon 12, 2011 11:26 am

that is a great write up for cam follower replacement........
It should speak for itself
User avatar
Jd3
Silky Johnson

Silky Johnson
 
offline
 
Posts: 653
Joined: Apr Tue 07, 2009 8:14 pm
Location: Billings MT
Vehicles: emgay4 sixbangr
88 16v prjct bloodysteak

Re: 07 Audi A4starting issue.

Postby Mikewire on Sep Mon 12, 2011 11:54 am

P0658 is a TCU/powertrain error. Is there a CEL?

Actuator Supply Voltage "A" Circuit Low

I don't see why that code wouldn't let it start, but since that's a generic code I suspect there's something else going on, and there's probably more codes.

Could be something as simple as a bad/low charged battery, or dirty/corroded terminals, bad/faulty alternator...low voltage basically.

2015 Audi Q5 2.0T Premium Plus
2005.5 VW Jetta TDI 5 speed
2001 Audi Allroad Quattro 2.7TT 6 speed manual swap
2001 VW Beetle 1.8T GLX 5 speed
1992 VW Montana Green GTI
1972 VW Kombi 9 Passenger Deluxe w/ 2.0L F.I. VWAC

FAQ | Forum rules
User avatar
Mikewire
Site Admin

Site Admin
 
offline
 
Posts: 4026
Joined: Oct Thu 20, 2005 1:23 am
Location: Billings, MT
Vehicles: Air and Water

Re: 07 Audi A4starting issue.

Postby YASHA7FOLD on Sep Mon 12, 2011 6:31 pm

We will see.
.R13 5 (o\!/o)
..╚╬╬╝
... 24
User avatar
YASHA7FOLD
Euro Addict!!!

Euro Addict!!!
 
offline
 
Posts: 2030
Joined: Jun Wed 30, 2010 4:42 pm
Location: Laurel
Vehicles: 02 Passat, 72 Westy, 69 Beetle, 58


Return to Audi A4/S4/RS4

Who is online

Users browsing this forum: No registered users