Radiator fans...

Models manufactured from 1999 to 2004

Moderator: Mikewire

Radiator fans...

Postby squabeggs on Jun Wed 27, 2012 6:59 am

So, it's like consistently 90-100° down here in SL, UT (salt lake). I noticed that only one of my radiator fans ever seems to spin up...at least that is what I'm assuming. I can't ever recall seeing the other one active.

I've only really looked after driving around in the heat, then popped the hood during it's engine off cool down. Although I have looked with the engine running as well (once our twice).

Question is, shouldn't both be running?

I've got no codes (which is amazing coming from this car)

Thanks.

Sent from my DROIDX using Tapatalk
Bags are for groceries.
User avatar
squabeggs
In the trunk...

In the trunk...
 
offline
 
Posts: 250
Joined: Feb Thu 12, 2009 9:41 am
Location: SL,UT
Vehicles: 2001 VW 2.Slo Jetta CEL-Wagon

Re: Radiator fans...

Postby Roadhog on Jun Wed 27, 2012 7:35 am

Common failure.

Turn the key on, turn the fan to any speed, and turn the ac button on. See if the fans spin. I've already replaced one on my tdi that died at like 50k. lol
User avatar
Roadhog
I heart LOLcats

I heart LOLcats
 
offline
 
Posts: 3372
Joined: Mar Thu 29, 2007 4:50 pm
Location: Montana
Vehicles:  

Re: Radiator fans...

Postby squabeggs on Jun Wed 27, 2012 10:38 am

Found a good thread on TDI club...(i dont have a tdi, but sometimes it's better than the 'tex for answers)

http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=242699

Sent from my DROIDX using Tapatalk
Bags are for groceries.
User avatar
squabeggs
In the trunk...

In the trunk...
 
offline
 
Posts: 250
Joined: Feb Thu 12, 2009 9:41 am
Location: SL,UT
Vehicles: 2001 VW 2.Slo Jetta CEL-Wagon

Re: Radiator fans...

Postby squabeggs on Jul Thu 12, 2012 11:09 pm

So I tore apart the motor and rebuilt it (stuck brushes). So now both my fans run.

Question now is, after driving around in the hot hot heat, the one working fan used to run for a few after I shut the engine off. Now that they both work, it does not do this.

Was that just a symptom of one fan not working and the heat, or did I break something by fixing something? Are the fans supposed to run after "hot" engine shut off?

Sent from my DROIDX using Tapatalk
Bags are for groceries.
User avatar
squabeggs
In the trunk...

In the trunk...
 
offline
 
Posts: 250
Joined: Feb Thu 12, 2009 9:41 am
Location: SL,UT
Vehicles: 2001 VW 2.Slo Jetta CEL-Wagon


Return to Golf IV & Jetta IV

Who is online

Users browsing this forum: No registered users

cron